Selecteer een pagina

Open het ongemakkelijke gesprek

Opinie: geschreven door Julie Hemels Hoff

CEO bij Blueyse

Er bestaan vele artikelen, opinie-artikelen en rapporten over hoe belangrijk diversiteit en inclusie is. Hierin staan feitelijke cijfers over hoeveel het organisaties oplevert om werknemers in dienst te hebben met diverse achtergronden.

 

‘The need to belong’

Voor mijn gevoel wordt er minder gesproken over de kwetsbaarheid van diversiteit en inclusie. Stel je voor wat het betekent voor een jonge vrouw om iemand die op haar lijkt in een voorbeeldfunctie te zien. Stel je voor hoe het voelt voor een transgender om representatie te zien op TV, in bedrijven of politiek. Stel je voor hoe het voelt voor iemand die het gevoel heeft dat hij, zij of hen er niet bij hoort. Altijd aan de zijlijn staan. Het gevoel van nergens thuis horen. Door de grappen die worden gemaakt. Door de aannames die worden gedaan. Doordat de keuze van wie je houdt ervoor zorgt dat je niet mee mag doen.

Iederéén wil erbij horen. Meedoen. Zichzelf kunnen zijn. Zonder excuses of het gevoel hebben dat je je kleiner moet maken. 

 

Laten we het gesprek starten. Ik zal beginnen;

Mijn naam is Julie Hemels – Hoff, 25 jaar en geboren en getogen Zeewoldenaar. Een diverse maatschappij en een maatschappij waar inclusie de norm is betekent voor mij dat je jezelf niet meer hoeft te verantwoorden voor wie je bent of van wie je houdt. Het betekent voor mij dat je geen ongepaste vragen meer krijgt als je vertelt dat je óók op vrouwen valt. Dat mensen met een migratieachtergrond eerlijke kansen krijgen. Zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Dat je niet wordt aangenomen en in verschillende marketing materialen te zien bent omdat je toevallig een donkere huidskleur hebt of een hoofddoek draagt. 

De quote die ik dagelijks met mij meedraag, is die van Anna Wintour; “Be yourself, without compromise.” En dit gun ik iedereen. 

Laten we het gesprek starten. Ook als het onderwerp je ongemakkelijk laat voelen. Stel jezelf open om elkaar te leren begrijpen.