Grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik is niet oké. Ook niet op de werkvloer. Grensoverschrijdend gedrag is niet alleen van seksuele aard. Daar valt alles onder waar een persoon zich onprettig bij voelt. We kunnen niet de andere kant opkijken en er niet over praten. Grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik komt voor. En misschien wel bij jou op de werkvloer.

Nederlandse #Metoo-beweging

Afgelopen week kan worden gezien als het begin van de Nederlandse #MeToo-beweging. Grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik komt nog altijd te vaak voor op de werkvloer. Dit is ongehoord en moet voorkomen worden. In te veel bedrijven is er geen beleid of geen sterk beleid die dit moet voorkomen. En dat is denk ik het sleutelwoord hier: voorkomen.

Bedrijfscultuur

Naast een cultuur waar je elkaar aanspreekt op gedrag en waar er iemand is waar je naar toe kan met jouw verhaal, is preventie het belangrijkst. Handhaaf op gedrag. Zie je of heb je het gevoel dat een collega misbruik maakt van zijn positie, of grensoverschrijdend gedrag vertoont? Praat erover met iemand die je vertrouwt of spreek die persoon erop aan. Je bent niet alleen. Samen creëren we een veilige omgeving.

Toen ik de berichten op alle nieuwskanalen las en de aflevering van het BNN-VARA programma BOOS zag ben ik bij mezelf nagegaan: ‘Hebben wij een protocol of beleid op grensoverschrijdend gedrag? Nee, eigenlijk niet.’ Wij hebben geen externe vertrouwenscontactpersoon.

Ook al zijn wij een kleine organisatie met zes personen, het kan zomaar zijn dat ik het niet zie. Dat ik niet zie wat er gebeurt en mijn collega’s niet naar mij toe durven te komen omdat ik de eigenaar ben van het bedrijf. Ik kan mijzelf niet meer in de spiegel aankijken als machtsmisbruik of grensoverschrijdend gedrag in onze bedrijfscultuur voorkomt. Wetend dat ik geen externe vertrouwenspersoon heb ingeschakeld en geen protocollen heb.

Overgaan tot actie

Wij hebben direct een extern persoon benaderd met de vraag om de tijdelijke vertrouwenspersoon te zijn bij Blueyse. Wij gaan aan de slag met het maken van protocollen. En we gaan op zoek naar een professionele externe partij die weet hoe je moet omgaan met dergelijke meldingen. Een partij waar onze collega’s altijd terecht kunnen.

Om eerlijk te zijn: ik heb geen ervaring met het maken van dergelijke protocollen. Als je dit leest en je hebt een bedrijf waar je deze protocollen al hebt. Je ervaring hebt met een externe professionele vertrouwenscontactpersoon. Neem alsjeblieft contact met mij op. Ik sta heel erg open voor advies.

Dankjewel BOOS! Je hebt mijn ogen geopend.

Wil je praten over iets wat jou is overkomen of wat je hebt gezien? Zie hieronder een aantal waar je dit kunt doen.

Slachtofferhulp Nederland (0900-0101, ma t/m vr van 08.00 tot 20.00 uur, of via de chat op www.slachtofferhulp.nl)

Centrum Seksueel Geweld (0800-0188, 24/7 bereikbaar, of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl)

Mind Korrelatie (0900-1450, ma t/m vr van 09.00 tot 21.00 uur, of via de chat op www.mindkorrelatie.nl)