Hoe inclusief is een werkvloer waar een hoofddoek verboden is?

Gisteren, 15 juli 2021, kwam er een artikel online op de NOS, ‘Werkgever mag dragen hoofddoek verbieden.’ Opnieuw was dit het oordeel van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. In 2017 kwamen ze al tot dezelfde conclusie tijdens een rechtszaak die was aangespannen door een Franse en Belgische dame. Echter mag dit alleen zolang er geen sprake van discriminatie is.

Islam is één van de snelst groeiende religies ter wereld. Een bevolkingsgroei van 32% wordt verwacht tussen 2015 en 2060. 31% van de totale wereldbevolking is dan Moslims, volgens het onderzoek van de Pew Research Center. Naar schatting wonen er in 2023 1 miljoen moslims in Nederland. In 2018 schreef de Volkskrant dat 78% van de moslima’s een hoofddoek dragen.

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over inclusie. Over een inclusieve maatschappij, een inclusieve werkomgeving, en inclusief onderwijs. Zetten we met deze uitspraak een aantal stappen terug? Is het verbieden van een hoofddoek, de uiting van je religie niet in elke vorm discriminerend? In het artikel werd genoemd dat een dame die een hoofddoek draagt conflicten kan uitlokken. Waarom zou dit zijn? Onwetendheid? Onbegrip? Desinteresse?

Muslims projected to be fastest-growing major religious group